Tak for støtte og opbakning i 2017. Året der er gået har på mange måder været et skelsættende år.

2017 startede med et opgøre med devisen om at ”Handel lokalt og tænk globalt” i forhold til de vare der var på hylderne. En del af de varer der tidligere har stået på hylderne, vil derfor ikke være til stede i 2018.

Det har også været et lidt anderledes år i forhold til vores besætning, da vi ikke har haft Kyllinger/Ænder på gården, som vi tidligere har haft. Vi har dog fået lagt til vores får og kreatur, så der videre vil være Lamme- og Oksekød.

I betragtning af den våde sommer, voksende græsset på gården vild, noget måtte gøres. I den forbindelse lærte vi Permakultur at kende, som er en anderledes måde at tænke på og stemmer overens med vores tankegang ”Handel lokalt og tænk globalt”.

På Spirelyst Facebook side har vi løbende lagt billeder op at gårdens forvandling mod Permakultur (Spirelyst Permakultur Parkanlæg).

Indtil nu er der blevet etableret:
Hügelbede som er: ”Hügelkultur er et tysk ord. Det er ganske enkelt højbede, som er fyldt med træ og dækket med jord, så de danner en høj (Hügel på tysk). Træet gør, at højbedet indeholder meget organisk materiale, næringsstoffer, luftlommer til rødderne omm. Og du kan dyrke din byhave nærmest uden at vande og gøde.”
2 store søer til fremtidig vanding og biodiversitet på gården. Samt der er gjort klat til at tilplante med en masse træer, buske, stauder, flere årig og en årig planter.

Permakultur er nemlig en helheds orientering, hvor der er fokus på:
Omsorg for mennesket
Omsorg for jorden
Ligelig fordeling af resurserne

Vores intention er at mennesker skal kunne komme og finde glæden ved livet og købe god mad fra gården med hjem.
Økologi har været vores første skridt mod et mere bæredygtigt landbrug, men nu tager vi skridt videre med Permakultur.

DERFOR har vi valgt at sadle om!


Menneskerne bag Spirelyst

Starten af året kørte på skinner med Julie (Vores ekstra hænder), Kenneth og jeg. Kenneth fik nyt arbejde og Julie startede uddannelse.

Så det tog lige pusten fra mig! Forsommeren måtte jeg halte lidt af sted, for at gå fra 6 hænder til 2 (det meste af tiden), måtte jeg erkende at jeg ikke kunne nå det hele. Sommeren bød dog på ekstra hænder fra nær og fjerne gennem WWOOFér, med svingende arrangement. I september var jeg så heldig at Julie kom tilbage nu som Gartnerelev. Så nu er vi 6 hænder igen.

Julie, Kenneth og jeg har sideløbende med Permakultur fået en øget opmærksomhed på livet og alle dét facetter.

Og det bringer os videre til 2018, hvor der vil være nogle nye tiltag.

Vi håber i har lyst til at følge med på vores spændende rejse og deltage i de forskellige arrangementer.

Mange tak for et fantastisk lærerigt år!

  Ring 30 50 51 29