Spirelyst inviterer til Økologisk Høstmarked første weekend i september. Her kan man opleve et økologisk landbrug og komme helt tæt på gårdens produktion af mad. Vi har rundvisning hvor du kan klappe et får, se og holde en høne, se ænderne og lave din egen pandekage med fyld af de værse grønsager.

Den første weekend i september åbner over 80 økologiske landmænd over hele landet stalddørene og inviterer danskerne ud for at se, hvordan de økologiske dyr trives og hvordan produktionen af de økologiske grøntsager, bøffer, æg, mel, mælk og andre varer foregår. Det sker til Økologisk Høstmarked, hvor der er oplevelser for alle sanser. Økologisk Høstmarked hylder de gode råvarer og fejrer det lokale økologiske madlandskab.

En af de økologiske gårde, der inviterer på gårdbesøg er Spirelyst, Hvalpsundvej 7, 9240 Nibe. Her kan man opleve vi holder Høsmarked for at kunne fortælle om vores dyr og hvorfor vi har økologisk landbrug og hvad vi gør for at højne biodivasitetten og dyrevelfærd. Det er andet år vi holder Høstmarked og det glæder os, at se og snakke med gæsterne - Handel lokalt, tænk globalt. - er vores motto, så vi vil gerne vise hvad vi gør og fortælle hvorfor vi gør som vi gør :) Her hos Spirelyst. Det at produsere fødevare er for os, det bedste i verden, for det er det vi mennesker skal leve af og jo bedre vi lever jo bedre liv for vi.

Et vindue til Danmarks øko-spisekammer

Økologisk Høstmarked er hele den økologiske branches fælles høstmarked, som arrangeres af Økologisk Landsforening sammen med de økologiske landmænd. Med markdrift, kødkvæg, kornproduktion, mælkeproduktion, frugt og grønt, får, geder og mange andre dyr er høstmarkedet et vindue til Danmarks økologiske spisekammer.

- Til Økologisk Høstmarked kan hele familien tilbringe en sjov og lærerig sensommerdag på landet og både se, røre, lugte og smage på økologien. Man kan møde landmanden, der producerer de økologiske fødevarer og på egen hånd, opleve hvilken forskel man gør for dyrene og naturen med sine økologiske indkøb i hverdagen, siger Birgitte Nygaard, projektleder i Økologisk Landsforening.

I 2015 var der 63.000 danskere, der trak i gummistøvlerne og drog på landet til Økologisk Høstmarked.

Læs mere på www.høstmarked.dk og find øvrige værtsgårde i nærheden. Aktiviteterne varierer fra gård til gård, og nogle gårde har kun åbent én dag.

For yderligere oplysninger:

Trine Bech: Spirelyst, Hvalpsundvej 7, 9240 Nibe
Tlf. 30505129
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Web: www.Spirelyst.dk 

 

  Ring 30 50 51 29